ACCIONS REVERSIBLES 2

PRESENTACIÓ 3
AIBHE MURPHY

La seva feina es desenvolupa a Dublin. És artista visual. Ens presenta la feina que va dur a terme en un barri d'edificis construïts pels vols dels 60 i que, degut a les transformacions urbanístiques ha de ser enderrocat. En aquest cas l'artista intenta relacionar la comunitat, el govern i altresartistes.

El projecte es diu TOWERSONGS. L'objectiu és fer visible la memòria del lloc a través, altra vegada, dels seus habitants.
Aquests sons són els d'una mare que crida al seu fill des del balcó per anar a sopar.

Per un projecte d'aquestes característiques. Murphy posa al davant una organització sostenible més que no pas el projecte individual d'artista... tot i que en aquesta situació, l'artista ha de pair deixar de ser el centre d'atenció de totes les mirades.

Murphy també ens parla de la necessitat d'avaluar i revisar constantment el projecte i les actuacions que es volen dur a terme, ja que no sempre suporten bé el temps (pensem que sovint parlem de projectes que duren anys).

Cal valorar els projectes artístics col•laboratius en el seu desenvolupament, ja que són netament processuals. A vegades, els resultats plàstics no tenen (tot i que es valora), suficients "qualitats artístiques".

PRESENTACIÓ 4
HERMANN LABRO
RIKA COLPAERT

Col•lectiu What?

La veritat és que aquesta conferència ens va deixar a tots força sorpresos. Mentre la Rika llegia, com si d'una lletania es tractés una mena de manifest sobre el que era What, el seu company de col•lectiu inflava globus i ens feia partíceps del seu joc llençant-los suaument al públic.

De la xerrada ens vam quedar amb el fet que el col•lectiu va donar visibilitat a unes dones del seu mateix barri que volien manifestar-se per l'alliberament d'Ingrid Betancourt. Fan alguns taller i munten pancartes estil Andy Warhol amb la cara de Betancourt. La fotografia a mi em va recordar força a la imatge del Che mirant a l'infinit.

Aquesta xerrada va ser críticada per alguns sectors del públic assistent. He buscat alguna plana web per il•lustrat la xerrada, però no he trobat res.