Workshop de Rogelio López Cuenca a CAN XALANT

Obrim la paradeta!!!

Gent, us recomano aquest workshop (jo ja m'hi he apuntat!!!). No el podeu deixar escapar!

Ismael

Derrotes alternatives: Now(/)Here - Mataró
Workshop a càrrec de l'artista Rogelio López Cuenca (http://www.malagana.com/)
Del 30 de setembre al 3 d'octubre
derrota
1 Fugida en desordre d'un exèrcit vençut.
2 El fet d'ésser vençut un exèrcit.
3 Camí que segueix una nau per anar d'un lloc a un altre.

La ciutat, col·lecció de trofeus, exposició pública permanent del botí acumulat pels succesius vencedors al llarg de la història, dipòsit de documents de legitimació, és també un magatzem de casos arxivats, per força tancats, no resolts, negats: un arxiu de l'omisió, les pàgines descartades de la memòria dels ignorats, els versos suprimits deles cançons del oblidats. Rogelio López Cuenca ha treballat en l'elaboració d'itineraris altres a ciutats com Roma, barcelona, Lima, São Paulo o Málaga (http://www.malagana.com/), manuals de desviaments i cruïlles, recorreguts extramurs de la història oficial, projectes centrats en l'analisis de l'exclusió, de les absències, de l'arquitectura dels buits, les elisions, la submissió i les ocultacions que són objecte d'aquells elements susceptibles d'implicar dissonàncies, discrepàncies, malentesos en la construcció de la identitat ideal.
Now(/)Here - Mataró proposa l'anàlisi crítica de les diferents metodologies aplicades per diversos projectes d'intervenció artística en l'esfera pública com a marc per a la proposta d'un treball que tingui com a referència específica la pròpia ciutat de Mataró: que -a l'altre costat dels seus calendaris i efemérides, i dels seus herois i els seus monuments- dibuixi un mapa de l'alteritat, d'altres geografies, d'altres històries.
Rogelio López Cuenca (Málaga, 1959)Artista visual. El seu treball explora els processos de construcció de la identitat a través de la iconografia i els llenguatges del món contemporani. Des de finals dels 80 realitza intervencions en espais públics urbans d'Europa i Amèrica, en la web (www.malgana.com/), per a la televisió, etc. Ha participat en les Biennals d'Art Contemporani de Johannesburg, Manifesta 1 (Rotterdam), Lima, Sao Paulo i Istanbul. Ha estat professor convidat a les universitats de Barcelona, Madrid, Girona, Sevilla, Cuenca, Granada, València, l'Europea de Madrid, Roma-La Sapienza, la Internacional d'Andalusia i South Florida; i impartit conferències, cursos i tallers al "Centro Andaluz de Arte Contemporaneo", el CCCB, la QUAM, el MACBA, el CGAC, La Casa Encendida, Arteleku, el "Instituto de Estética y Teoria de las Artes" de Madrid i la "Cátedra de Arte de Conducta" de L'Havana, entre d'altres.

Inscripció (Fins el 22 de setembre)Tel.: 93 741 22 91 correu-e: info@canxalant.esPreu: 30€ (Places limitades)Dates: 30/09 al 03/10Horari: de 16 a 20hLloc: Can Xalant Francesc Layret, 75. Mataró