Mozart vs MuseumsQuartierMan



Puc afirmar que és la millor imatge penjada en una tanca publicitària del metro que he vist mai.

Actualment visc a Viena, ciutat de l’art i la cultura per excel•lència, dels museus, de les cases de l’art, dels teatres, de les óperes, dels palaus i palauets i dels edificis imponents. A l'ombra de les riqueses dels Hobsburg, on la ciutat va aconseguir la seva màxima esplendor, encara es conserva tota la cultura barroca, rococó i neoclàssica de l’època. Cada dia hi ha homes disfressats de Mozart en els edificis més importants, recordant que el compositor (entre molts d’altres de coneguts) va créixer en la ciutadania vienesa. D’altra banda Viena és la cuna d’artistes moderns i contemporanis com Gustav Klimt, Egon Schiele, Wiener Aktionismus (Accionisme Vienès), Valie Export...en un atac contrari a la cultura passada de moda dels Hobsburg. Es va crear una gran institució (Museums Quartier) que engloba els museus d’art modern i contemporani sota un mateix sostre i que organitza activitats i performarmence setmanals.És probablement una de les ciutats on l’art contemporani és més valorat i té més importància. Qui ho diria oi? Així és el panorama artístic a Viena: Dos Mozarts intentant fer fora al super heroi de la Museums Quartier, que és forçut i oposa resistència. Qui guanyarà? Aposto per la pròpia batalla sense resultat! Una imatge per descriure tota una situació social i artística!


Cristina Ibañez-Tarter (Promoció 2003-2005)

2 comentaris:

Artístics ha dit...
on

Benvolguda Cristina,

Gràcies públicament per aquest primer capítol que espero sigui per entregues de les experiències que comences a viure en el teu viatge Erasmus.

Per situar als altres:

La Cristina és ex-alumna de l'escola, actualment estudia 3 de Belles arts i acaba d'iniciar aquest curs acadèmic a Viena.

Molta sort i una abraçada ben forta!

Ismael

Albert Ibanyez ha dit...
on

Quina envejaaaaaaa!!!!

Ja saps de que t'hauràs de disfraçar aquest carnaval (re de neutrex futura, ni spiderman...)

La perruca segur que et quedarà bé.

Quan puguis escriu-nos alguna cosa de Schiele!

Salut